Elastomerové hřídelové spojky WKE/N: Spolehlivý přenos krouticího momentu - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

Elastomerové hřídelové spojky WKE/N: Spolehlivý přenos krouticího momentu

Elastomerové hřídelové spojky WKE/N jsou navrženy s cílem zajistit efektivní a plynulý přenos krouticího momentu i v náročných průmyslových aplikacích. Tyto pružné spojky jsou specificky konstruovány tak, aby absorbovaly vibrace, nárazy a kompenzovaly různé typy nesouososti, což zajišťuje hladký a efektivní provoz zařízení.

Klíčové vlastnosti elastomerových spojek WKE/N

  • Vysoká tuhost a pružnost: Kombinace vysoké tuhosti a pružnosti umožňuje přesný přenos krouticího momentu a minimalizaci zpětných rázů a vibrací.
  • Kompenzace nesouososti: Hřídelové pružné spojky WKE/N jsou schopny kompenzovat axiální, radiální a úhlové vychýlení hřídelí, což zajišťuje spolehlivý provoz i v náročných podmínkách.
  • Absorpce vibrací a rázů: Díky své konstrukci dokáží efektivně absorbovat vibrace a rázy, čímž chrání připojené komponenty před nadměrným opotřebením a poškozením.
  • Odolnost a dlouhá životnost: Spojky WKE/N jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, které zajišťují dlouhou životnost a odolnost vůči opotřebení, i při náročném provozu.

Aplikace elastomerových spojek WKE/N

Spojky WKE/N jsou vhodné pro širokou škálu průmyslových aplikací, kde je klíčový spolehlivý a efektivní přenos krouticího momentu, včetně těch dynamických. Některé z hlavních použití zahrnují spojení:

  • Převodovky a motory: Ideální pro spojení elektromotorů a převodovek s důrazem na plynulý přenos krouticího momentu.
  • Pumpy a kompresory: Spojky WKE/N jsou ideální pro aplikace v pumpách a kompresorech, kde je nutné kompenzovat nesouosost a absorbovat vibrace.
  • Průmyslové stroje: Použití v různých průmyslových strojích a zařízeních, včetně obráběcích strojů, dopravníkových systémů a výrobních linek.

Výhody použití hřídelových pružných spojek WKE/N

  • Zvýšená efektivita: Spojky WKE/N zvyšují celkovou efektivitu systému díky přesnému přenosu krouticího momentu a minimalizaci energetických ztrát.
  • Snížené náklady na údržbu: Díky schopnosti absorbovat rázy a vibrace a kompenzovat nesouosost se snižuje opotřebení komponentů, což vede k nižším nákladům na údržbu.
  • Spolehlivost a bezpečnost: Použití vysoce kvalitních materiálů a robustní konstrukce zajišťuje spolehlivý a bezpečný provoz i v náročných podmínkách.
  • Nízký moment setrvačnosti: Spojky s nízkým momentem setrvačnosti umožňují rychlejší změny v rychlosti, což je důležité pro aplikace vyžadující vysokou dynamiku.

Elastomerové zubové spojky WKE/N máme skladem v široké škále nejpoužívanějších velikostí a nabízíme možnost úpravy průměrů vrtání přesně podle vašich požadavků. Kontaktujte nás pro více informací nebo pro objednání.

 




Další aktuality