Řešení pro plotry - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu

Řešení pro plotry

Plotter je počítačová tiskárna, na které se tiskne vektorová grafika pomocí pera nebo jiného nástroje. Plottery jsou určeny primárně na kreslení složité grafiky, včetně textu za pomocí mechanického pohybu. Dále se může jednat o řezací plotry, které používají nože k vyřezání materiálu, například folie nebo papíru.

Bezúdržbový provoz, dlouhá životnost a mechanická odolnost

Plotry vyžadují vysokou spolehlivost, přesné umístění a opakovatelnost pohybu a precizní reakce na dojezd, zastavení a couvání. Zároveň musí být bezúdržbové a jednoduché konstrukce, schopné pracovat v různých prostředích.

Krokové motory od RAVEO

Krokové motory lze díky svým vlastnostem použít pro přesné polohování při zachování velmi dobré ceny. Velmi zajímavou alternativou k servomotorům jsou krokové motory s enkodérem, kterými lze nahradit servomotor (pokud není vyžadována vysoká výstupní rychlost). Stačí zaslat informaci o počtu, frekvenci pulsů a směru otáčení a motor najede na požadovanou polohu. Tyto motory jsou výhodné pro aplikace kde je třeba velkého rozběhového momentu. Lze také použít jednotky, které obsahují vnitřní kontroler. V naší produktové řadě najdete také krokové motory s drivery, které umožňují parametrizaci pomocí poziční tabulky a s možností komunikací jako PROFIBUS, EtherCAT, CAN Open, CC link a celou řadu jiných světových standardů.