Řešení AGV - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu

Řešení AGV

Bezobslužné dopravní systémy AGV, neboli „Automated Guided Vehicles“, jsou mobilní robotizované jednotky, které se pohybují v rámci vizuálně vyznačených drah na podlaze, nebo k navigaci používají rádiové vlny, kamerové systémy, magnety a lasery. Typické využití mají v průmyslových aplikacích při přepravě těžkých břemen a materiálů po rozlehlém výrobním areálu, v továrnách nebo ve skladech. Poslední dobou si získávají tato robotická vozidla stále vyšší popularitu

Efektivní pohyb materiálů je důležitým a základním kritériem při zlepšování operací v mnoha výrobních závodech a skladech.

Využití nacházejí v mnoha aplikacích k přepravě materiálu všeho druhu, palet, vozíků nebo kontejnerů. Obzvláště vhodné jsou, pokud se jedná o opakovaný pohyb materiálu na větší vzdálenosti, dodávky jsou pravidelné a materiál konzistentní, je kladen důraz na včasné a plynulé dodání materiálu nebo pokud je důležité vyhodnocovat procesy a trasovat pohyb materiálu.

Pohony pro AGV od RAVEO

Pro AGV nabízíme celou řadu vhodných součástí a jednotek. Unikátním řešením jsou například všesměrová kola Nabtesco typu Mecanum integrující přesné převodovky a vysoce odolná ložiska. Jsou ideální pro velké AGV, kombinující vysokou odolnost proti zatížení a vysokou spolehlivost (500 kg / kolo). Umožňují pohyb AGV do všech směrů a umožnují tak manipulaci i ve stísněných prostorech. Kola samotná mají také kompaktní velikost, protože se využívá jejich vnitřního prostoru.

Vhodné jsou také naše bezkartáčové elektromotory řady BL/BLS se zvýšeným krytím, které disponují velkým rozsahem regulace otáček a poskytují vysokou životnost a zvýšenou ochranu proti vlhkosti nebo vodě. Dále lze použít také kartáčové stejnosměrné elektromotory řady EC IP66, které jsou navrženy pro použití ve venkovním prostředí a odolávají nepříznivým podmínkám, trakční DC motory od Metalroty , které poskytují vysoký rozběhový krouticí moment a optimální výkon. Do AGV jsou také ideální trakční motory v provedení AC, DC a PMS, diferenční jednotkydiferenční nápravy a kompletní pohonné jednotky.