7 důvodů, proč je KFT105 pohon budoucnosti - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

7 důvodů, proč je KFT105 pohon budoucnosti

S naprostou jistotou víme, že u kotlů na spalování pelet, uhlí a štěpky se přechází od šnekových převodovek na převodovky ploché. Na veletrzích a od zákazníků lze vidět vzrůstající zájem o KFT105, která kombinuje AC motor s plochou převodovkou FT. Jde o kompaktní, účinné a energeticky nenáročné pohony pro především pohon dopravníků paliva a odpopelnění.

 

 

Uvádíme sedm hlavních vlastností, které dělají KFT105 ideální kombinací motoru s převodovkou:

1. Tichý chod. Malé rozměry jedno-fázových motorů snižují vibrace na minimum (lze osadit i krokový motor).

2. Nízká spotřeba. Ploché převodovky dosahují dvojnásobné účinnosti oproti převodovkám šnekovým. To znamená nižší nároky na spotřebu a výkon motoru.

3. Žádné tření. Vzhledem ke statickému tření šnekových převodovek je potřeba použití vyššího kroutícího momentu. Nový pohon KFT105 ovšem tento problém nemá a proto může poskytovat maximální kroutící moment.

4. Kompaktní velikost. Motor s převodovkou KFT105 do tvaru „L“ je ideální pro montáž na šnekový dopravník. Velikost byla zmenšena na minimum.

5. Široký rozsah převodů. Převodové poměry od 20,57 do 929,40 umožňují pomalé výstupní rychlosti i se 4-pólovými AC motory.

6. Dostupnost v různých výkonech. 25 W, 40 W, 60 W, 90 W a 120 W.

7. Bezpečnostní zařízení. Tepelné čídlo PTO, které je nezbytné pro zachování životnosti motoru.

 

Použitelný v mnoha aplikacích

Díky svým vlastnostem lze motor s převodovkou KFT105 použít v mnoha průmyslových aplikacích. Velmi často je také používán v tepelné technice při montáži na šnekovnici k podávání paliva (pelety, štěpka, uhlí) či odstranění popele – odpopeplnění.

 

KFT je flexibilní a vysoce výkonný motor s plochou převodovkou s  maximální účinností.




Další aktuality