Lineární motory Kollmorgen s železným jádrem - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

Lineární motory Kollmorgen s železným jádrem

Je to téměř rok, co Kollmorgen představil novou řadu lineárních motorů ICH s železným jádrem. Od té doby tento inovativní systém již úspěšně běží v několika projektech.

Lineární motory řady ICH vynikají především bezúdržbovým provedením a vysokým výkonem při kompaktních rozměrech. Díky nízkému coggingu zajišťují hladší a plynulejší chod v porovnání s běžnými lineárními motory.

Neméně důležitým aspektem této nové řady je výrazně lepší energetická účinnost díky snížení provozních nákladů.

 

Lineární motory najdou uplatnění v aplikacích, kde je vyžadována vysoká dynamika a rychlost posuvu, precizní polohování a kompaktní rozměry lineárního pohonu.

Obrovská výhoda lineárních motorů spočívá v přímém přenosu energie a absencí jakýchkoliv mechanických převodů, čímž eliminují vůle a postupné opotřebení, které se jinak projevují u konvenčních rotačních motorů převádějící rotační pohyb na lineární.

Lineární motor pracuje na indukčním principu. Můžeme si ho představit jako klasický rotační servomotor rozvinutý do roviny, který umožňuje přímočarý pohyb bez zprostředkujícího převodu. Skládá se z primární posuvné části (statoru-cívek) a sekundární statické části (rotoru-magnetické dráhy).

Působením elektromagnetických sil mezi cívkou a permanentními magnety dochází k k přeměně elektrické energie na mechanickou energii vykonávající lineární posuv.

Lineární motory se využívají především v přesných obráběcích centrech a laserových CNC stanicích, osazovacích automatech, podávacích mechanismech, zakladačích, v plnících a balících strojích, pro posuvy dveří apod.

 

Parametry lineárních motorů Kollmorgen řady ICH naleznete zde




Další aktuality