Podpořili jsme naším pohonem automatizaci výroby ochranných filtrů - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

Podpořili jsme naším pohonem automatizaci výroby ochranných filtrů

V současné mimořádné situaci, která panuje kvůli pandemii koronaviru, se k nám dostává spousta zpráv o zoufalství lékařů a složek IZS.  Ty se mimo jiné potýkají s nedostatkem ochranných pomůcek, zejména filtry nebo respirátory nejvyšší ochrany FFP3. Proto jsme rádi, že jsme mohli přiložit ruku k dílu a podpořit projekt, který bezplatně automatizuje výrobu ochranných filtrů pro lékaře a složky IZS od Výzkumného a vývojového ústavu Sigma v Lutíně.
Cílem projektu je minimalizace lidského faktoru ve výrobě pro zajištění stability výroby a to i navzdory vyhlášené karanténě, možnost provozu ve třech směnách a navýšení kapacity výroby o dvě třetiny.
Částicové ochranné filtry ze Sigmy splňují požadavky na nejvyšší stupeň ochrany FFP3 a v kombinaci s maskou dokáží udržet lékaře a pracovníky IZS v bezpečí po dobu 10 hodin. Součástí výroby je také výstupní kontrola, aby byly zajištěny minimální odchylky a špičkové parametry.
Aktuálně má být dodáno 40.000 těchto filtrů pro ministerstvo zdravotnictví ČR. Zároveň budou filtry díky spolupráci s univerzitou ČVUT použity do nového respirátoru, který navrhuje jejich výzkumný tým. Prioritně Sigma dodává také napřímo do nemocnic, které si od firmy tyto filtry objednávají.
7.4.2020 byla výrobní linka spuštěna a to za úctyhodných 14 dnů od prvotního impulzu díky společnosti ACAM Solution. Celý projekt tak zaštituje společnost ACAM Solution s.r.o. a partenry jsou FANUC Czech s.r.o., SCHUNK, Festo, KEYENCE, Rockwell Automation, CzechInvest, Wemac, spol. s r.o., ALUTEC KK s.r.o. ,Haberkorn s.r.o. Balluff, SEDLAKOVA LEGAL, EK-INDUSTRY, s.r.o, Ammeraal Beltech, Jan Budai a naše společnost RAVEO s.r.o., která dodala kompletní kompaktní pohon pro dopravník.



Další aktuality