Automatizace intralogistického vybavení - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

Automatizace intralogistického vybavení

V celé své historii se lidé snažili zjednodušit rutinní úkoly, například pomocí síly vody, větru nebo zvířat ve stavebnictví a zemědělství. Koncept automatizace tak vznikl na začátku samotné existence práce. Termín se však objevil až v roce 1947, kdy Henry Ford zavedl ve své společnosti dělbu práce za účelem zvýšení produktivity. Teprve v šedesátých letech, kdy se objevily první počítače a roboti, se automatizace postupně stala tím, čím je dnes – systémem, který se na úkoly s nízkou přidanou hodnotou spoléhá stále méně na člověka a stále více na stroje.

Proč automatizovat pomocí aktuátorů?

Cílem automatizace je reprodukovat lidské činnosti rychleji a efektivněji, aby se omezilo riziko chyb a nehod. Proto má své pevné místo i v logistice. Elektrické pohony jsou inovativním řešením pro intralogistiku. Automatizovaná zařízení umožňují v logistice optimalizaci řízení toku a zvyšování produktivity, což je zásadním faktorem pro každou společnost, která chce zvýšit konkurenceschopnost na někdy velmi nasyceném trhu. Pro společnosti, které tento trend vnímají a hledají vhodná řešení, je nyní možná automatizace intralogistického vybavení pomocí elektrických pohonů.

Jaký je dopad na intralogistické procesy?

Automatizace skladu má mnoho výhod: zvyšuje efektivitu a rychlost zpracování objednávek, snižuje náklady a počet chyb při naskladňování nebo vychystávání.
Zařízení s elektrickými pohony nabízí zvýšenou úroveň přesnosti, což výrobcům umožňuje poskytovat lepší služby a optimalizovat své zdroje – čímž se snižují náklady a dopad na životní prostředí. Díky vyšší produktivitě, kontrole nákladů a optimalizaci zdrojů tak společnosti zvýší svou efektivitu. Kromě toho nám automatizované vybavení umožňuje přehodnotit pracovní prostředí s ohledem na ergonomii a zachovat pohodlí a bezpečnost obsluhy. Opakující se úkoly jsou přiřazeny strojům, které pomáhají snižovat pracovní neschopnost, riziko úrazů a zvyšovat pohodu pracovníků, což snižuje absenci.

Jaká zařízení?

Nabízíme celou řadu průmyslových elektrických řešení, která vyhovují velkému množství zařízení a optimalizují sklady a dodavatelský řetězec.

Manipulační zařízení

Automatizované manipulační zařízení usnadňuje tok zásob a optimalizuje skladování. Zvedací stoly a ramena umožňují pohyb těžkých břemen, což zajišťuje bezpečnost uživatelů. Kabiny vysokozdvižných vozíků mohou být také automatizovány pro ještě větší pohodlí.

Řešení pro vysokozdvižné vozíky a zvedací stoly

Společnost TiMOTION navrhla průmyslový elektrický pohon, který je ideální pro vysokozdvižné vozíky a zvedací stoly: DC aktuátor MA2. Díky své robustnosti, zvládne až 6 000 N a má volitelný stupeň krytí IP69K, který poskytuje vysokou úroveň ochrany proti prachu, chemikáliím a vysokotlakým proudům vody. Jeho volitelné senzory Reed umožňují nastavení zdvihu zvenčí, což usnadňuje použití.
Aktuátory se mohou vybavit také kabiny vysokozdvižných vozíků, aby operátorovi poskytovaly pohodlnější a ergonomické prostředí.
Pomocí aktuátoru TA37 lze nastavit výšku sedáku. Má sílu až 12 000 N a plynulý pohyb, díky kterému je nastavení pohodlné. Aktuátor JP4 může ovládat nástupní stupínek. Je robustní, kompaktní a zvláště vhodný pro úzké prostory. Pro automatické otevírání a zavírání střešního okna je ideální aktuátor TA38, který je kompaktní, ale výkonný.
Aktuátor MA2 může ovládat kapotu a průmyslový aktuátor MA5, zvláště účinný ve venkovním prostředí, je ideální pro nastavení zrcátek.
Naše průmyslové elektrické pohony lze snadno integrovat do jakéhokoli typu stávajícího systému a poskytnout manipulačnímu zařízení lepší výkon a snažší použití.

 

Řešení pro pracoviště

Nabízíme kompletní řešení, které dokonale vyhovuje potřebám automatizace pracovišť ve skladech.
Pro nastavení výšky pracovních ploch nabízí zvedací sloupek TL10H hladký a tichý pohyb. Jeho diskrétní design je ideální pro integraci do pracovního prostředí. Ovládací skříňka TC15P synchronizuje dva sloupce při nastavování pracovní desky. Má přídavný port pro připojení externí baterie, díky kterému je systém autonomní a eliminuje potřebu viditelných napájecích kabelů. Přidání protikolizního systému T-Touch můžete ochránit průmyslové pracovní stanice před možným poškozením materiálu. Využívá technologii Bluetooth k dálkovému ovládání systému. Tato řídicí jednotka nové generace také snižuje spotřebu energie v pohotovostním režimu, potřebuje pouze 0,1 W.

 

Dopravníky a balící stroje

Automatizace balícího stroje a dopravníku umožňuje rychlejší a přesnější plnění úkolů pomocí inteligentní správy zdrojů. Tato automatizace eliminuje náklady na snižování odpadu a také dopad na životní prostředí.

Řešení pro dopravníky a balící stroje

Zvedací sloupek TL17 upraví výšku dopravníku a umožňuje uživateli, aby si nastavil ergonomickou pozici dopravníku. Zaručuje vynikající stabilitu a snadno se integruje do tohoto typu zařízení. Lineární pohon JP3 umožňuje automatické otevírání a zavírání průchodových dveří pro přesné řízení procesů. Aktuátor MA5 je zase ideální pro přesné umístění předmětů. Díky své robustnosti a volitelnému krytí IP69K je zvláště vhodný do drsného prostředích. Jeho volitelná integrovaná mazací komora také poskytuje zvýšenou úroveň ochrany a prodlužuje životnost.



Další aktuality