Asynchronní motory SM nově v osových výškách IEC 80 a 90 - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

Asynchronní motory SM nově v osových výškách IEC 80 a 90

Rozšířili jsme asynchronní elektromotory řady SM o nové modely. AC motory s třífázovým napájením jsou nyní dostupné v osových výškách IEC 80 a 90, přičemž na každou z nich připadají dva odlišné výkony – 0,75 kW a 1,1 kW se vyrábějí ve velikosti IEC 80, zatímco 1,5 kW a 2,2 kW se vyrábějí ve velikosti IEC 90. Posledně zmiňovaný výkon je u čtyřpólových motorů netradičně ve zmenšené velikosti (běžně IEC 100), což je výhodné pro aplikace, které vyžadují minimální zástavbový prostor nebo snížení hmotnosti. Rozšíření se dočkaly i jednofázově napájené motory, které jsou nově k dispozici s osovou výškou IEC 80 a výkonem 0,75 kW. SM řada vyniká především menšími zástavbovými rozměry. V porovnání s konvenčními motory se redukováním skříně u řady SM podařilo výrazně zkrátit šířku i délku motorů. Hranatý tvar těchto motorů a kratší délka umožňuje konstruktérům uspořit další cenné místo ve stroji.

Motory řady SM lze navíc dodat ve dvou provedeních skříní podle druhu zatížení. Pro přerušovaný chod S3 lze zvolit výrazně kratší variantu skříně v provedení TENV, tj. zcela uzavřený motor bez ventilace.

Další nespornou výhodou řady SM je vysoká třída krytí IP66, která umožňuje použít tyto elektromotory pro venkovní aplikace. Vybírat je aktuálně možno z 11 modelů jednofázových motorů SMM a 17 modelů třífázových motorů SMT. Všechny tyto motory lze kombinovat s hliníkovými převodovkami ALU z našeho portfolia. Zde je celkový výčet kompatibilních převodovek připojitelných k elektromotorům řady SM:

Více informací k tomuto produktu včetně možnosti stažení dokumentace a CAD modelů najdete v příslušné produktové kategorii.




Další aktuality