TRANSTECNO představuje novou řadu úhlových převodovek BB - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

TRANSTECNO představuje novou řadu úhlových převodovek BB

Převodovky série BB jsou pravoúhlé úhlové převodovky, které byly navrženy a vyrobeny pro ty aplikace, jenž vyžadují kompaktní rozměry a flexibilitu, stejně tak jako excelentní výkon.

Běžně používané převodovky v automatických strojích mívají přímá kuželová kola, obvykle bez tepelného zpracování a s potřebou přídavného ochranného pouzdra.

KOMPAKTNÍ ROZMĚRY A PLNÁ OCHRANA

Spirálová kuželová kola s tvrzeným pouzdrem a s tepelným zpracováním uvnitř převodovky nabízí stejný záběrový výkon, ale s podstatně menším rozměrem samotných ozubených kol.

Tato redukce umožňuje vytvoření hliníkového pouzdra s extrémně kompaktními rozměry i pro kompletní ochranu ozubených kol proti kontaminaci vnějšími elementy. To znamená, že přídavné ochranné pouzdro a další podpůrné komponenty již nejsou nutné.

Pouzdro má dvě jednoduché a rychle připojitelné řešení pro nabídnutí maximální flexibility při montáži stroje. Jsou tam čtyři závitové díry (M5) na dvou protilehlých stranách a tři průchozí díry o Ø5,5 mm pro šrouby s vnitřním šestihranem. Toto řešení znamená, že nic nevyčnívá přes převodovku, což vede k čistějšímu a kompaktnějšímu řešení.

MAZÁNÍ A ŘEŠENÍ SPOJŮ

Použití ochranného pouzdra společně s Nilos kroužky znamená vynikající a trvalé mazání soukolí, čímž odpadá nutnost pravidelné údržby, která je obvykle vyžadována.

Flexibilita této série nabízí použití dvou řešení spojů: plná vstupní a výstupní hřídel, Ø14×30 nebo dutá vstupní hřídel Ø14×16 a Ø14×71 (průchozí) výstupní hřídel.




Další aktuality