Nabtesco do roku 2026 zdvojnásobí výrobní kapacity - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

Nabtesco do roku 2026 zdvojnásobí výrobní kapacity

Největší a nejuznávanější výrobce cykloidních převodů a dodavatel č.1 převodovek pro roboty Nabtesco, investuje do třetího výrobního závodu, který do roku 2026 zdvojnásobí výrobní kapacitu na dva miliony přesných převodovek ročně.

Cykloidní převodovky od Nabtesco se už nespočetněkrát osvědčily v high-tech aplikacích po celém světě a jsou již dlouho zavedeny jako ideální komponenty pro použití v robotice a automatizaci. Aby Nabtesco uspokojilo rostoucí poptávku po svých vysoce výkonných přesných převodovkách, významně rozšiřuje své výrobní kapacity o nový závod v Hamamatsu.

 

ÚČINNÉ A KLIMATICKY NEUTRÁLNÍ PRODUKTY PŘESNÝCH PŘEVODOVEK

Nový závod byl plánován v souladu s nejmodernější technologií a stejně tak ztělesňuje aspekty efektivity a udržitelnosti. Inteligentní výroba je zajištěna moderní logistikou a vysoce efektivním výrobním zařízením, automatizací, digitalizací a AI technologií. Provoz je navíc CO2 neutrální. Ze strany Nabtesco se jedná o významný krok k ochraně klimatu. Celková plocha činí 46 900 m2 a stavba bude zahájena na podzim roku 2022. V první fázi výstavby bude dokončení budovy, které je plánování na září 2023, následovat bude instalace výrobních zařízení; plné výrobní kapacity bude dosaženo v roce 2026. Celková investice bude přibližně 360 milionů eur (47 miliard jenů).

 

SPECIALIZACE NA VYSOCE VÝKONNÉ PŘESNÉ PŘEVODOVKY

Nabtesco je největší a nejvíce uznávaný výrobce cykloidních převodovek. Ať už jde o strojírenství, robotiku, elektrická vozidla, lékařskou techniku nebo intralogistiku: Všude tam, kde je vyžadováno přesné polohování a absolutní spolehlivost, jsou vysoce výkonné přesné převodovky Nabtesco první volbou. Přenos sil pomocí vaček a válečků zajišťuje vysokou účinnost, dlouhou životnost a extrémně nízkou vůli se ztrátou hystereze maximálně mezi 0,5 a 1 arcmin. Jejich speciální konstrukce navíc dosahuje vynikajícího chování s ohledem na dynamiku, nosnost a plynulý chod. Převody fungují bezchybně i při vysoce přesných polohovacích aplikacích s velkým zatížením nebo velmi rychlými a prudkými pohyby. Integrovaná kuličková ložiska s kosoúhlým stykem absorbují axiální i radiální zatížení a ohybové momenty a také zajišťují vysokou torzní tuhost a odolnost proti nárazům a přetížení (až 500% jmenovitého momentu).

https://www.nabtesco.de/en/company/news/nabtesco-new-plant-for-production-of-precision-gears-production-capacities-to-be-doubled-by-2026




Další aktuality