Frézování, vrtání a další obrábění: Optimální převodovky pro obrábění kovů - RAVEO - World of motion

Zobrazit menuSkrýt menu
Aktuality

Frézování, vrtání a další obrábění: Optimální převodovky pro obrábění kovů

Frézování, vrtání a řezání s cykloidními převodovkami? Určitě ano! Výkonné převodovky Nabtesco zaručují díky své vysoké přesnosti a tuhosti precizně prováděné obráběcí pohyby a přesné polohování, čímž posouvají obrábění kovů na vyšší výkonnostní úroveň! Tato řešení šetří peníze a zlepšují kvalitu výsledných výrobků. 

Kovoobráběcí stroje jsou obvykle vybaveny přímými pohony nebo planetovými převodovkami s nízkou vůlí. Technologie cykloidních převodů je mnohem méně rozšířená. A přesto jsou tyto inovativní převody v určitých aplikacích lepší než konvenční technologie. Zejména obrábění lehkých kovů, jako je hliník, těží ze specifických vlastností přesných cykloidních převodovek – ať už jde o frézování, vrtání nebo řezání. Cykloidní převody Nabtesco jsou také ideální volbou pro systémy materiálového pohybu obrobků. 


Vysoce přesná ozubená kola pro obrábění kovů 

Cykloidní převod se vyznačují minimálními vůlemi po celou dobu životnosti (ztráta hystereze 0,5 až max. 1 úhlový bod), vynikající dynamikou a plynulým chodem, jakož i vysokou tuhostí a přesností výsledné dráhy. Díky speciální konstrukci jsou velmi tuhé a robustní a dosahují také vysokých převodových poměrů v kompaktním provedení. Cykloidní převody umožňují rychlé a přesné polohovací pohyby a to prakticky bez vůlí, které zaručují přesné umístění a polohování obrobků a nástrojů. Tím se zkracují pomocné časy a zvyšuje se efektivita procesů obrábění kovů.

 

Výhody cykloidních převodovek Nabtesco:

  • Extrémní přesnost (ztráta hystereze = 0,5 až max. 1 úhlový bod)
  • Vysoká tuhost
  • Vysoká dynamika
  • Kompaktní konstrukce
  • Vysoké převodové poměry
  • Uživatelsky přívětivá integrace
  • Dlouhá životnost

Převodovky Nabtesco plug-and-play pro obrábění kovů

V obráběcích aplikacích obstály převodovky řady RDS-C a Neco ve zkoušce času. Řada Neco obsahuje přesná ozubená kola v kompaktním těle, které je připravené k montáži s pevnými hřídeli v moderním, čistém designu s vysokou úrovní modularity a s maximální flexibilitou v připojení k motoru. Kompaktní servopřevodovky jsou vhodné pro procesy obrábění kovů, jako je frézování, vrtání a řezání, a také pro přenos obrobků.

Pokud je potřeba dutá hřídel pro průchod kabelů a hadic – například pro datové a přívodní vedení nebo hnací hřídele – jsou převodovky RDS-C ideálním řešením. Nabízejí velký průměr dutého hřídele a jsou k dispozici ve třech variantách montáže (přímý, úhlový a řemenový pohon) pro rychlou a hospodárnou instalaci v různých aplikacích.




Další aktuality